Sök
HockeyAllsvenskan

Ingen nåd för Nyköping

Överklagan beviljades inte

Idag kom det väntade beskedet att Nyköpings överklagan till Svenska Ishockeyförbundet inte hjälpte. Beslutet att degradera klubben står fortfarande fast och allt talar nu för allsvensk comeback för Huddinge.
– De är redo, säger Hockeyallsvenskans VD Stefan Bengtsson.

För några veckor sedan beslutade förbundet att Nyköping, på grund av negativt eget kapitel två säsonger i rad, inte skulle beviljas den nödvändiga elitlicensen för fortsatt allsvenskt spel. Istället skulle klubben bli tvångsdegraderade till division ett.

Nyköping, som redan efter det första beskedet, började tappa spelare, har sedan dess överklagat – men utan resultat. Idag meddelade förbundet i ett pressmeddelande att det tidigare beslutet står fast och att Nyköping därmed får se fram mot spel i en lägre division till hösten. Allt talar för att klubbens allsvenska plats tas av tidigare degraderade Huddinge.

– De är redo för att spela i allsvenskan och kommer att få en förfrågan då allt kring Nyköpings överklgande är över, har Hockeyallsvenskans VD Stefan Bengtsson tidigare berättat för hockeysverige.se.

Något som gör att det officiella beskedet att Huddinge blir allsvenskans sextonde lag, lär komma inom kort.

Uppgifter gör också gällande att det samarbete som Huddinge hade med Södertälje förra säsongen, kommer att både fortsätta och intensifieras under nästa säsong, i och med Huddinges fortsatta allsvenska status.

Text: Jante Abrahamsson

Den här artikeln handlar om: