Sök
SHL

Norsk Foppa klar för Modo

Kristian Forsberg skrev på

En norsk Forsberg i Modo? Jodå, så blir det nästa säsong. Idag blev Storhamars Kristian Forsberg klar för Öviksklubben som nu har tre norrmän i truppen för Revanschens Säsong.
– Jag har pratat med framförallt Skröder, men även med Zuccarello och båda pratar bara gott om klubben och byn som sådan, säger Kristian Forsberg.

Norges allra bästa Forsberg är klar för spel i Modo till nästa säsong. Kristian Forsberg från norska Storhamar, som nyligen föll i semifinalen mot Per-Åge Skröders moderklubb Sparta Sarpsborg.
– Jag har pratat med framförallt Skröder, men även med Zuccarello och båda pratar bara gott om klubben och byn som sådan, säger Kristian Forsberg i ett pressmeddelande.

22-åringen är anfallare, men inte känd för sitt starka poängplockande. Den gångna säsongen blev det bara sex mål och tio assist.
– Jag är en hårt arbetande forward, är bra på skridskorna och gillar tufft närkampsspel.

Forsberg är ursprungligen från Oslo och kom till Storhamar från Furuset 2005. Han har redan gjort två VM-turneringar för Norge, utan att noteras för några poäng, och var med i det OS-kval där Norge gjorde succé hemma i Oslo i februari.
– Jag har följt Kristian länge och är mycket nöjd med hans utveckling, säger han. Han har alla förutsättningar att bli en bra och viktig rollspelare i Modo, säger sportchefen Ecke Holmberg.

På meritlistan har norrmannen ett NM-guld från ifjol då Storhamar finalslog Frisk-Asker, med bröderna Abbott och Zuccarello Aasen i laget.

Storhamars manager Torbjörn Orskaug tar till stora ord när han ska beskriva lagets elfte främsta poängplockare.
– En komplett ishockeyspelare som jag ser det. En god skridskoåkare med bra teknik, som dessutom har ett bra skott.

Text: Robert Pettersson

Den här artikeln handlar om: