Sök
https://www.hockeysverige.se/img/no-image-placeholder.jpg
utland

Pajen valde spel i Nizjnekamsk

Mittengäng föll Persson i smaken

Niklas Persson, trolig VM-spelare för Sverige och Elitseriens senaste export till ryska KHL. Men det blev ett överraskande val av klubb i form av mittengänget Neftechimik Nizjnekamsk.

Niklas Persson blir KHL-spelare, det har ni haft klart för er sedan tidigare.
Däremot har det varit med oklart vilken klubb han skulle hamna i. Efter storspel under säsongen och i förberedelserna inför VM var förväntningarna på ett av topplagen stora – men det blev doldisgänget Neftechimik Nizjnekamsk, bekräftar Persson för Corren idag.

Nizjnekamsk strax öster om Kazan och centralt beläget sett till ”KHL-kartan” som domineras av lag från den västra halvan av Ryssland.

Laget har spelat i den högsta ryska ligan sedan 1995, men har sällan eller aldrig haft några framgångar. En sjätteplats i ligan från 00/01 är det bästa klubben mäktat med.

Mest namnkunniga spelare i laget den gångna säsongen var utan tvekan Fjodor Fjodorov, som kom till klubben efter att ha misslyckats i New Jersey.

Lagets utlänningar under säsongen var Ladislav Kohn, Petr Hubacek och Tomas Starosta, plus Kirby Law som fick sparken tidigt på säsongen.

Laget slutade på 14:e plats i ligaspelet och åkte ut med 1-3 i matcher i åttondelsfinalen mot Lokomotiv Jaroslavl.

Niklas Persson har nyligen avslutat sin starkaste elitseriesäsong i karriären. Han gjorde 21 mål och 21 assist på 55 matcher och var för första gången över 20 mål och 40 poäng.
I slutspelet gjorde han fyra mål och fyra assist på sju matcher.

Nu blir han den första svensken någonsin i Nizjnekamsk.

Text: Robert Pettersson

Den här artikeln handlar om: