Sök
SHL

Par i norrmän i Frölunda

Olimb och Röymark klara

Det har knappast undgått någon att Martin Röymark och Mathis Olimb ska spela för Frölunda nästa säsong. Men först idag blev det officiellt klart.
– Jag trivdes väldigt bra i Göteborg och det var fantastiskt att spela i Scandinavium, säger VM-spelaren Röymark som redan provat på spel i Frölunda.

Två norska landslagsmän spelar för Frölunda nästa säsong. Det blev officiellt bekräftat från Frölundahåll idag.
Oslo-födda duon Mathis Olimb och Martin Röymark som skrivit på för två respektive ett år med storklubben från Göteborg.

– Jag är väldigt nöjd och glad att kunna komma till en stor och etablerad klubb som Frölunda. Frölunda är en klubb som satsar på guldet och jag hoppas nu kunna bidra med det jag kan, säger Martin Röymark till klubbens hemsida.

22-årige Röymark spelade för klubben under fyra matcher runt juletid. I övrigt spelade han i Hockeytown Sarpsborg för Sparta, som han tog till final där det blev förlust mot Vålerenga.
Han gjorde 14 mål och 32 assist på 42 matcher under säsongen, som var hans tredje i klubben efter flytten från moderklubben Manglerud utanför Oslo.

– Elitserien är absolut en av de bästa ligorna i världen och jag hoppas förstås att det ska bidra till att jag kan utveckla mig som ishockeyspelare, säger Röymark.

Dubbel norsk mästare
23-årige Olimb har blivit norsk mästare med Vålerenga två gånger och har tidigare varit juniorspelare i storklubben London Knights.
Redan för två säsonger sedan gjorde han 61 poäng i norska ligan och var med 43 assist den säsongens främsta passningsläggare.

Senaste två åren har han spelat för Augsburg i tyska ligan där han varit en av lagets främsta spelare. Den gångna säsongen gjorde han 41 poäng (13 mål) på 43 matcher innan säsongen fick avslutas i förtid när han bröt foten i samband med OS-kvalet hemma i Oslo.

Fotbrottet gjorde också att han inte kunde delta i VM.

– Jag har följt Frölunda ett tag. Klubben har goda traditioner och är en klubb som många vill till, säger Mathis Olimb.

General managern Kent Norberg om sina nya norrmän:

– Mathis har en hög potential. Han är en skridskosäker och passningssäker spelare som gärna gör oväntade saker.

– Han (Röymark) är en mycket skicklig skridskoåkare med bra speluppfattning. Han kommer att bli en ytterst kompetent Elitseriespelare.

Text: Robert Pettersson

Den här artikeln handlar om: