Sök
SHL

Färjestadscenter skriver långtidskontrakt

Bastiansen gör klart för fyra nya år

Långtidskontrakt hör inte till vanligheterna i svensk ishockey. Anders Bastiansen är dock ett undantag från regeln. I dag förlängde han kontraktet med Färjestad i fyra säsonger framåt.
– Jag spelar redan i den bästa klubben i Sverige så varför skulle jag flytta någon annanstans, säger 29-åringen.

I NHL är kontrakt på över tio år inte längre någon ovanlig företeelse. I Sverige är det däremot sällan en spelare skriver på för längre än två år. Här gör emellertid Färjestads center Anders Bastiansen ett ordentligt undantag. På onsdagen skrev norrmannen på ett fyraårskontrakt med Färjestad.

– Jag trivs fantastiskt bra i Färjestad och ser ingen anledning att flytta så varför inte skriva ett långt kontrakt, säger Anders Bastiansen till Färjestads webbsida.

– Jag spelar redan i den bästa klubben i Sverige så varför skulle jag flytta någon annanstans, fortsätter tvåvägscentern, som kom till Färjestad från Mora inför förra säsongen.

Framstående i vårens slutspel

Anders Bastiansen fick sitt genombrott under förra säsongen. Den storvuxne Oslosonen satte personligt poängrekord med 32 poäng (10+22) på 54 matcher och var en av de mest prominenta spelarna i slutspelet när Färjestad bärgade guldet. På 13 slutspelsmatcher svarade han för tio poäng (2+8).

– Han har tagit till sig rollen som assisterande kapten i den nya truppen och är en pålitlig spelare både på och utanför rinken. Han har definitivt kvaliteter som som passar in i våra framtidsvisioner, tycker sportchefen Thomas Rundqvist.

Bastiansen har spelat i Sverige sedan 2004, då han kom till allsvenska Arboga från Frisk Asker. Säsosngen därpå hamnade han i Almtuna, men flyttade raskt vidare till Mora i elitserien.

Totalt har han gjort 114 poäng (36+78) på 216 elitseriematcher. Nio av dem (5+4) har tillkommit på 20 matcher den här säsongen.

Text: Uffe Bodin

Den här artikeln handlar om: