Sök
SHL

Nylander klar för Timrå

”Känns som en bra lösning”

Hårt skadedrabbade Timrå har hittat en nygammal lösning på forwardsbristen i truppen. I dag anländer Peter Nylander till Medelpad. Han har skrivit kontrakt för resten av säsongen.
– Det har gått fort och vi blev överens i går kväll, säger Timrås sportchef Stefan Lindqvist till dagbladet.se.

Två forwards har begett sig till Kanada för att spela JVM och flera andra finns på skadelistan. Då tvingades Timrå bege sig ut på värvarstråt ännu en gång den här säsongen.

Den här gången kom tomten tidigt och levererade en för Timråfansen bekant spelare. Peter Nylander gjorde en säsong i Timråtröjan 2006/07.

– Det har gått fort och vi blev överens i går kväll. Det känns som en bra lösning för vår del. Det är en spelare som arbetar hårt och kommer att komplettera vår trupp på ett bra sätt, säger Stefan Lindqvist, sportchef i Timrå, till dagbladet.se.

Den 33-årige högerforwarden, yngre bror till Michael Nylander, fick sparken av sin ryska klubb Amur Khabarovsk i höstas. Då var han inne på sin tredje säsong i klubben.

Tidigare har Peter Nylander spelat för Brynäs, Västerås och Mora i elitserien. På 334 elitseriematcher har det blivit 41 mål och 83 poäng.

Text: Uffe Bodin

Den här artikeln handlar om: