Sök
SHL

Brynäs förlänger med nyckelspelare

Slitstark defensivt centerankare i Mora. I Brynäs har Jonathan Granström utvecklats till så mycket mer än så. Hans defensiva egenskaper sitter kvar, men i Gävle har han under två år gått fram som en tämligen pålitlig tvåvägscenter och har utom tvivel varit det stora fyndet när Mora styckades upp vid sin nedflyttning.

Idag förlängde han sitt kontrakt med Brynäs i två nya säsonger.

– Jag är verkligen glad att Jonathan väljer att förlänga med oss. Jonathan står för finess och kraft och attityd, och är en av de spelare som ska vara med och bygga Brynäs framtid. Därför känns det viktigt att vi får behålla honom, så jag är mycket nöjd, säger sportchefen Micke Sundlöv i ett pressmeddelande.

23-åringen har varit Brynäs fjärde bästa poängplockare i vinter med nio mål och 16 assist på 48 matcher, bara en poäng mindre än han gjorde på hela säsongen ifjol.

– Vi har ett spännande lag, där vi i år har utvecklats och tagit ett steg till. Jag hoppas att många spelare blir kvar även nästa år, och det blir spännande att se hur långt vi kan nå tillsammans, säger Granström själv.

Brynäs har redan nu kontrakt med flera starka över nästa säsong, men har saknar fortfarande underskrifter från viktiga kuggar som Jacob Markström, Andreas Dackell och Stephen Dixon.

Text: Robert Pettersson

Den här artikeln handlar om: