Sök
SHL

Luleå presenterar nyförvärv

Sex nya spelare ansluter

På måndagen presenterade Luleå Hockey sex nyförvärv, men inga överraskningar. David Rautio, Elias Fälth, Lars Lökken Östli, Simon Hjalmarsson, Sebastian Meijer och Kim Karlsson introducerades på en presskonferens.

Alla sex har varit stark förknippade med Luleå den senaste månaden och det enda som har saknats var en bekräftelse från klubbledningen.

Målvakten David Rautio har rötterna i Luleås organisation och spelade den gångna säsongen för den allsvenska jumbon Oskarshamn. Nu blir han troligtvis reserv bakom Anders Nilsson efter att Mattias Modig flyttat till Gävle för spel i Brynäs. Kontraktet är skrivet på två år.

Backen Lars Lökken Östli kommer närmast från norska Storhamar där han gjorde 24 poäng (9+15) på 48 matcher den gångna säsongen. Han är en offensivt lagd högerskytt som provspelade med Luleå under OS-uppehållet. Även hans kontraktet är skrivet på två år.

Elias Fälth gjorde en stark säsong på Almtunas blålinje och får följa med tränaren Jonas Rönnqvist från Uppsala till Luleå. 29-åringen gjorde 22 poäng (6+16) på 48 matcher i grundserien och ett mål på tio matcher i kvalserien.

Simon Hjalmarsson, 21, är skolad i Frölundas juniorverksamhet. Han kommer närmast från Rögle där han var en av lagets vassaste forwards under slutfasen av säsongen och inte minst i kvalserien. Den tidigare JVM-spelaren gjorde nio poäng (4+5) på tio kvalseriematcher i en produktiv formation med Mario Kempe och Mattias Sjögren. Hans kontrakt är skrivet till och med 2012.

Kim Karlsson, 20, fick ett genombrott i Almtuna där han hamnade efter att hans norska klubb Comet gått i konkurs tidigt på säsongen. Han står noterad för åtta elitseriematcher med Luleå sedan tidigare då han tillbringade sin juniortid i klubben. Hans kontrakt är på tryout-basis. Om han inte slår sig in i laget kommer han att återvända till Almtuna.

Sebastian Meijer upplevde stora framgångar i en formation med de nuvarande Luleåspelarna Niklas Olausson och Pär Arlbrandt i Västerås 2008/09. Då svarade den lille högerforwarden för 29 mål. Den gångna säsongen, utan Olausson och Arlbrandt vid sin sida, sjönk antalet mål till sju. 25-åringen har tidigare svarat för 121 elitseriematcher i HV71:s och Leksands tröja. Han kontrakt med Luleå löper över de två närmaste säsongerna.

Text: Uffe Bodin

Den här artikeln handlar om: