Sök
SHL

Han är Luleås stjärnvärvning

Roman Cervenka var Joonas Vihko

Det ryktades om tjeckiska stjärnnamn som Roman Cervenka och Petr Sykora. I verkligheten var Luleås stjärnvärvning en finländare vid namn Joonas Vihko, rapporterar Norrbottens-Kuriren.
– Jag är överens med Luleå om ett tvåårskontrakt, säger 29-åringen till tidningen.

Ryktena har gått heta sedan Luleås sportchef Lars ”Osten” Bergströms numera berömda insinuation under en presskonferens tidigare i veckan. ”Osten” hintade att Luelå hade en lite mer etablerad värvning på gång än någon av de sex spelare som presenterades då.

Sedan dess har de tjeckiska storstjärnorna Roman Cervenka och Petr Sykora varit uppe på tapeten. Ingen av dem visade sig vara aktuell för Luleå. I stället är finländaren Joonas Vihko spelaren som ”Osten” hade på kroken.

29-åringen kommer närmast från finska HPK där han svarade för 40 poäng (25+15) på 56 matcher den gångna säsongen.

– Det ska bli kul att testa på spel i Sverige. Jag har aldrig varit utanför Finland och det är väl dags nu, säger Vihko till Norrbottens-Kuriren och uppger att han ska skriva på ett tvåårskontrakt med Luleå.

– Jag ska träffa Luleås sportchef i morgon (läs torsdag) i Helsingfors och skriva på kontraktet.

Om sin blivande hemort vet han väldigt lite, men ett namn som har legendarstatus i staden känner han till.

– Jag vet inte så mycket om Luleå, bara att det är en liten stad och att Jarmo Myllys spelat i Luleå Hockey. Han är ju ganska stor här i Finland också.

Text: Uffe Bodin

Den här artikeln handlar om: