Sök
SHL

SM-finalist till Modo

”Känns spännande att flytta upp till Ö-vik”

Modo fortsätter att fylla på depåerna inför hösten. På onsdagen kom Djurgårdens forward Nicklas Danielsson överens med klubben, rapporterar allehanda.se.
– Vi kom överens i dag, bekräftar 25-åringen.

Modo har varit mycket aktivt under silly season. Trots att vi fortfarande inte är inne i maj har klubben hunnit värva åtta spelare inför nästa säsong. Nummer åtta i ordningen blev en SM-finalist, Djurgårdens forward Nicklas Danielsson, som har skrivit på för två år.

– Just nu är jag rätt utmattad och jag ska nog åka på någon resa för att komma bort ett tag och vila. Sedan får vi se när jag åker upp. Men det känns spännande att flytta upp till Ö-vik, säger Uppsalasonen till allehanda.se.

Danielsson värvades från Almtuna till Djurgården 2006. Han hade en mycket stark säsong 2007/08, gjorde 32 poäng (14+18) och fick chansen i Tre Kronor. De två senaste säsongerna har han landat på 21 respektive 20 poäng. Det var inte nog för att Djurgården skulle förlänga kontraktet med honom.

Nu hoppas han på en nytändning i Ångermanland.

– När man möter Modo gäller det att vara med från start, det har ofta varit bra och fartfylld hockey när jag spelat mot dem, säger Nicklas Danielsson som ser fram emot att få en tränare med djurgårdsanknytning.

– Jag hade Challe under en säsong i Djurgården, och det känns bra att ha honom som tränare igen. Han är en coach som har många roliga idéer.

Nicklas Danielsson har totalt gjort 95 poäng (43+52) på 311 elitseriematcher för Brynäs och Djurgården.

Text: Uffe Bodin

Den här artikeln handlar om: