Sök
HockeyAllsvenskan

Rögle binder upp juniorduo

Brithén och Everberg får A-lagskontrakt

Ted Brithén och Dennis Everberg var två av få Röglespelare som utmärkte sig positivt i slutet av den gångna säsongen. Nu belönas juniorduon med varsitt A-lagskontrakt. Båda två har skrivit på för två år vardera.

– Båda två är målinriktade och brinner för att bli bättre. Viktiga egenskaper när vi bygger vårt nya lag. Jag är helt övertygad att de båda kommer att ta ytterligare kliv i höst, säger sportchefen Roger Hansson till roglebk.se.

19-årige Brithén, son till tränaren Jim Brithén, inledde säsongen i OHL-laget Sarnia Sting, men vände snabbt hem till Ängelholm och öste in poäng för klubbens J20-lag. Innan säsongen var över hade han debuterat i elitserien och spelat nio kvalseriematcher.

Everberg, 18, gjorde fem elitseriematcher och var ombytt i åtta kvalseriematcher. Han fick dessutom göra juniorlandslagsdebut sent på säsongen. Han är son till den tidigare Västeråsspelaren Paul Andersson Everberg.

Text: Uffe Bodin

Den här artikeln handlar om: