Sök
SHL

HV71 premierar juniorkvintett

Trio tar klivet in i A-truppen

Svenska mästarna HV71 har haft en lyckad ungdomssatsning de senaste säsongerna. Nu fortsätter man på inslaget spår genom att skriva A-lagskontrakt med tre spelare. Det handlar om backen Jesper Williamsson och forwardsduon Johan Linnander och Jesper Fasth.

Samtidigt belönas backen Oscar Fantenberg och forwarden Jesper Thörnberg med varsitt utvecklingskontrakt. Det innebär att de tränar med A-laget under sommaren, för att sedan spela med juniorerna och slutligen bli utlånade till en allsvensk klubb under senhösten.

– Ett sätt att värna om våra talanger och försöka förbereda dem för seniorhockeyn, säger sportchefen Fredrik Stillman till hv71.se.

Jesper Williamsson och Johan Linnander, båda 20 år gamla, har redan gjort sina A-lagsdebuter och fick speltid med Oskarshamn i allsvenskan under säsongen. Williamsson smygdeuterade i A-laget redan under säsongen 2008/09. Fasth, 18, var också ombytt i två A-lagsmatcher under den gångna säsongen.

Oscar Fantenberg, 19, hade en assist på tre A-lagsmatcher den gångna säsongen. Han var utlånad till Oskarshamn under en kortare period även han. medan Jesper Thörnberg, yngre bror till Martin och son till Ove, har inte fått någon chans i A-laget ännu. Den gångna säsongen sköt han 22 mål och gjorde 46 poäng på 41 matcher i J20 SuperElit.

Text: Uffe Bodin

Den här artikeln handlar om: