Sök

Widing klar för elitseriespel

Väljer spel med Djurgården

Djurgården vann dragkampen om tvåfaldige 23-målsskytten Daniel Widing. Idag skrev han på för ett år med klubben och blir Marcus Nilsons ersättare.
– Sedan vi fick besked av Marcus Nilson att han skulle försöka ta en plats i ett NHL-lag, har vi haft en lucka i truppen som behövde fyllas av en klasspelare. Det har vi hittat i Daniel Widing, säger sportchefen Janne Järlefelt.

Flera klubbar var intresserade av hans namnteckning. Men Daniel Widing valde till slut att skriva på för ett år med vicemästarna Djurgården där han ersätter Marcus Nilson.

– Sedan vi fick besked av Marcus Nilson att han skulle försöka ta en plats i ett NHL-lag, har vi haft en lucka i truppen som behövde fyllas av en klasspelare. Det har vi hittat i Daniel Widing, som förutom att han passar väl in i vårt lagbygge även har producerat på Elitserienivå, säger Djurgården Hockeys sportchef Janne Järlefelt till klubbens hemsida.

28-åringen bröt nyligen sitt kontrakt med schweiziska Davos sedan tränaren Arno Del Curto inte visat någon större tillit i svensken efter ett ojämnt fjolår som gav 19 mål och 34 poäng på 45 matcher. Ett alldeles för klent facit för en utlänning i en storklubb i Schweiz.

Widing fick sitt stora genombrott som spelare under sina år i Brynäs. Säsongen 07/08 gick han från att ha gjort tolv mål på 132 elitseriematcher till att stå för 23 fullträffar under säsongen och blev VM-spelare på köpet.

Säsongen efter, hans senaste i Elitserien, följde han upp med att göra 23 mål då också.

Text: Robert Pettersson