Sök

Han blev SSK:s nya back

Värvar från Färjestad

Man jagade Josef Melichar som valde Linköping. Samma dag gjorde Södertälje istället klart med ratade FBK-backen Arto Laatikainen som går in på sin tredje elitseriesäsong.
– Vi är givetvis väldigt glada över att knyta till oss en riktigt spelskicklig back, säger sportchefen Per Nygårds.

Södertälje har hittat sin sista back. När spåret Josef Melichar försvann hoppade man direkt på nästa spår och skrev kontrakt med Arto Laatikainen som närmast kommer från två säsongers spel i Färjestad.

30-åringen, som kom till FBK som finska ligans bästa back 2008, har haft två relativt tunga år i Karlstad där han bitvis störts av skador och missade 16 matcher första säsongen och 17 under den gångna säsongen.

– Nu har han gjort en lyckad titthålsoperation och är helt återställd. Vi är
givetvis väldigt glada över att knyta till oss en riktigt spelskicklig back. Han är mycket bra på skridskorna, har mycket fin rörlighet, en exceptionell speluppfattning och bra på att starta och även följa upp anfall. Arto har även färdigheter i det defensiva arbetet, säger sportchefen Per Nygårds i ett uttalande.

Totalt svarade Laatikainen för tre mål och 25 assist på sina 77 elitseriematcher i Färjestad. När han utsågs till FM-ligans bästa back för två säsonger sedan stod han för 13 mål och 25 assist på 52 matcher och hade då bara Teemu Aalto före sig i backarnas poängliga.

Text: Robert Pettersson