Sök

Fredrik Öberg till Leksand

38-åringen lånas in

Leksand har skadeproblem i truppen och vill förstärka upp truppen snabbt och för kort sikt. Då satsar man både gammalt och ungt och lånar in veteranen Fredrik Öberg och Brynäs juniorstjärna Sebastian Wännström.
– Vi har några jätteviktiga matcher framför oss och måste vara proaktiva och kunna spela med fullt lag, säger tränaren Niklas Eriksson.

Skadedrabbade Leksand lånar sig ur krisen inför november månads matchande.
Fredrik Öberg ansluter från Clemensnäs och Sebastian Wännström lånas in från Brynäs.

Åldersskillnaden mellan de två lånespelarna är anmärkngsvärda 19 år – och en dag.

– Vi har några jätteviktiga matcher framför oss och måste vara proaktiva och kunna spela med fullt lag för att hänga med i toppen av serien och när det här tillfället att låna in de här spelarna gavs så var det ett enkelt beslut, säger tränaren Niklas Eriksson i ett pressmeddelande.

Anledningen till Leksands problem är skador samt att anfallaren Henric Andersén åker till USA för spel med Team 20-landslaget.

38-årige Öberg, som ifjol spelade allsvenskt med Björklöven, har hunnit med att spela två division 1-matcher med Clemensnäs i år. Facit tre mål och en assist.

– Fredrik kommer att bidra med sin erfarenhet och sin spelskicklighet. Han var en av de bästa i Björklöven förra säsongen, säger assisterande tränaren Christer Olsson.

19-årige Wännström har figurerat i Brynäs A-lag under hösten, men fått klent med speltid. Han är i högsta grad aktuell för JVM senare i år.

– En individuellt mycket skicklig och avig rightfattad spelare som öst in poäng i juniorserien senaste säsongen, säger Christer Olsson om anfallaren.

Text: Robert Pettersson