Sök
SHL

PW valde Timrå

Hyrs ut resten av säsongen

Det blir Timrå för resten av säsongen för Fredrik Pettersson Wentzel. Han kommer att hyras ut till klubben för resten av säsongen.
– Det här är en lösning som passar alla parter bra och det var ett önskemål från PW, säger sportchef Martin Öhrstedt.

Nej, något Södertälje blev det inte för Fredrik Pettersson Wentzel. Trots att han avslöjats som klar för klubben.

Istället blev det Timrå, som haft målvaktsproblem under säsongen när Juha Pitkämäki inte varit bra nog och Magnus Åkerlund inte varit skadefri nog.

Senaste veckorna har Aleksis Ahlqvist lånats in från KalPa, men återvände till Finland efter lördagens match och ersätts nu istället av JVM-målvakten Fredrik Pettersson Wentzel.

– Vi känner att vi behöver komplettera målvaktssidan inför avslutningen av säsongen och i Fredrik får vi en ung, ambitiös och en lovande målvakt. Det visade han inte minst under JVM senast, säger sportchefen i Timrå, Stefan Lindqvist, till klubbens hemsida.

Wentzel har tappat sin plats som nummer ett i Almtuna till jämngamle Magnus Hellberg som gjort en liknande succé i Allsvenskan som Wentzel själv gjorde under förra säsongen som ledde till både Kvalserien och att bli draftad av Atlanta.

19-åringen har själv tidigare uttryckt att han helst av allt vill spela för Jonas Rönnqvist i Luleå, som inte behövde någon målvakt den här säsongen, men däremot kan behöva det till nästa säsong om New York Islanders gör allvar av sina planer att sajna Anders Nilsson.

– Det här är en lösning som passar alla parter bra och det var ett önskemål från PW, säger sportchef Martin Öhrstedt till Almtunas hemsida.

Pettersson Wentzel har kontrakt med Almtuna för en säsong till, men har en klausul som ger honom rätt att bryta kontraktet efter säsongen för elitseriespel.

Text: Robert Pettersson

Den här artikeln handlar om: