Sök
https://www.hockeysverige.se/img/no-image-placeholder.jpg
SHL

Backkugge stannar i SSK

Laatikainen förlänger med ett år

Det var Markus Seikola som skulle vara Södertäljes stjärnvärvning på backsidan inför säsongen. Men medan han har misslyckats med att uppfylla sin potential har en av hans landsmän överträffat förväntningarna och blivit lagets kanske viktigaste backkugge. Efter två halvdanna säsonger i Färjestad har Arto Laatikainen fått lite av ett genombrott i SSK.

Nu får 30-åringen betalt för sina framgångar. På onsdagen förlängde SSK kontraktet med Laatikainen.

– Vi är fantastiskt glada över att Arto kommer att vara kvar i SSK kommande säsong. Han har uppvisat stor kompetens i sitt backspel under hela säsongen. Artos mångsidighet gör honom oerhört värdefull, säger sportchefen Per Nygårds i ett pressmeddelande.

Arto Laatikainen har gjort fem mål och 21 poäng på 49 matcher och är med den noteringen poängbäst bland SSK:s backar.

– Först av allt så gillar jag verkligen rollen jag har i laget. Jag känner att jag fått ett stort förtroende av tränarna under hela säsongen. Sedan så har jag fått mycket uppskattning av ledningen och det är givetvis något man gillar att höra och växer av, säger den landslagsmeriterade Esbosonen

– Det var ett par finska lag som hade hört av sig men jag kände att det inte var läge att flytta hem ännu.

Text: Uffe Bodin

Den här artikeln handlar om: