Sök
SHL

Stannar i Frölunda

Det har snackats en hel del om en flytt tillbaka till Karlstad och Färjestad för Henrik Tömmernes. Men nu kan Frölundas supportrar andas ut.
Den spelskicklige backen blir kvar i Göteborg minst en säsong till. Idag skrev han på ett ettårskontrakt med klubben.

– Jag känner mig väldigt hedrad och väldigt sugen på att få möjligheten att fortsätta spela med Frölunda. Det finns mycket revansch och mycket hunger från min sida, säger Tömmernes i ett pressmeddelande.

20-åringen sköt tre mål och totalt 20 poäng på 47 matcher under sin andra riktiga A-lagssäsong i klubben. Han kom till Frölunda från Färjestads J18-lag 2008 och gjorde succé i Frölundas J20-lag första säsongen.

Klar för en fortsättning i Frölunda är även Nicklas Lasu, 21-åringen som sköt sju mål och sex assist på 51 matcher under säsongen.

– Nicklas Lasu har tagit ett stort steg i sin egen utveckling under säsongen. Han spelar aggressivt och rivigt på ett sätt som vi har haft, och kommer att ha stor nytta av, säger tränaren Lill-Kenta Johansson i ett pressmeddelande.

Text: Robert Pettersson

Den här artikeln handlar om: