Sök
SHL

”Nu kanske det blir tyst på brorsan”

Anton Axelsson vänder hemåt

Efter fyra säsonger i exil återvänder Anton Axelsson till Göteborg. I dag skrev han på ett tvåårskontrakt med Frölunda, där han för första gången får spela med sin storebror Per-Johan Axelsson.
– Brorsan har ”tjötat” varje dag, så nu blir det väl tyst på honom, kanske, säger Anton Axelsson.

Det var efter att ha fått begränsat med speltid i Frölunda under säsongen 2006/07 som Anton Axelsson valde att lämna Göteborg. Han flyttade till Timrå och har verkat där sedan dess.

När kontraktet med Timrå nu löpte ut och Frölunda rustar om efter den gångna säsongens fiaskoa, passar 25-åringen på att flytta hem igen.

– Att komma hem till Göteborg blir som en skön nystart för mig. För hem är och har alltid varit Göteborg. Jag är uppväxt med Frölunda och är Frölundait in i själen, säger han i ett pressmeddelande från Frölunda.

”En powerforward”
Tränaren Kent Johansson tror att den rivige forwarden kan bli en tillgång för Frölunda.

– Anton är en powerforward som även är utrustad med individuell skicklighet. Han har ett mycket stort hjärta för föreningen. Hans spelstil tillför mycket energi.

Anton Axelsson gjorde 13 poäng (5+8) på 28 matcher för Timrå den här säsongen. En korsbandsskada stoppade honom från att göra fler. Han är opererad och på väg tillbaka.

– Min rehab går helt enligt plan och till sommaren kan jag vara med och köra för fullt, säger han.

Kungälvsonen har gjort 34 mål och 77 poäng på 264 elitseriematcher sedan debuten 2005/06.

Text: Uffe Bodin

Den här artikeln handlar om: