Sök
HockeyAllsvenskan

Oskarshamn värvar division 1-stjärna

”En spelare i rätt ålder”

IK Oskarshamn går miste om finländaren Tero Konttinen. Redan nu kan man emellertid presentera en ersättare. På måndagen offentliggjorde klubben värvningen av Nybros unge back Maksim Matushkin.

– Maksim är en offensivt skicklig back med en bra blick för spelet. En spelare i rätt ålder och som har en stor potential att ta ett ytterligare steg i karriären, säger sportchefen Roger Jönsson om värvningen i ett pressmeddelande.

21-åringen kom till Nybro från Björklöven inför den här säsongen och fick ett lyft i division 1. På 39 grundseriematcher i division 1 stod han för 34 poäng (13+21) och var med den noteringen bäste målskytt, passningsläggare och poängmakare bland backarna i division 1 F. Det fanns heller ingen back i hela division 1 som gjorde fler mål än Matushkin under säsongen.

Maksim Matushkin är född i den vitryska huvudstaden Minsk, men är svensk medborgare. Pappa Igor, tidigare vitrysk landslagsback, flyttade till Sverige och Boden 1993 och spelade i division 1, allsvenskan och elitserien under resten av sin karriär.

Text: Uffe Bodin

Den här artikeln handlar om: