Sök
HockeyAllsvenskan

Ulf Taavola tillbaka i rampljuset igen

Klar som tränare för Malmö

Det blir Ulf Taavola som överraskande får och tar uppdraget som assisterande tränare till Leif Strömberg i Malmö nästa säsong.

– Det är en mycket erfaren ledare med stor kompetens som kommer att komplettera Leif Strömberg mycket bra, säger nye sportchefen Stefan Nyman i ett pressmeddelande.

Taavola har sedan han misslyckades i Södertälje 05/06, som slutade med att klubben just tog in Leif Strömberg lagom till Kvalserien och Taavola fick gå, fört en tämligen anonym tillvaro som tränare för Boden i division 2 och division 1.

Genombrottet fick han som tränare när han tog över Luleås elitserielag 1998 och coachade laget under fem säsonger och tog laget till fem raka slutspel och tre semifinaler.

Tidigare hade han ett lyckat samarbete med med Niklas Wikegård i Boden i början av 90-talet när man bara var ett mål från att föra upp Boden till Elitserien och har under hela sin karriär hyllats för sitt taktiska öga.

– Han är en kompetent människa med öppet sinne för hockey som jag ser fram emot att jobba tillsammans med och som kommer passa bra in i vårt befintliga gäng. I vårt ledarteam vi är beredda att satsa allt och att göra detta bra, där kommer Taavola passa in perfekt, säger Malmös tränare Leif Strömberg.

Taavola har varit i Malmö som tränare tidigare under den turbulenta säsongen 96/97 när även Peo Larsson och Barry Smith tränade klubben.

Text: Robert Pettersson

Den här artikeln handlar om: