Sök
SHL

Trojaduo till Luleå

Satsningen på allsvenska spelare fortsätter

Inför förra säsongen satsade Luleå rejält på att plocka in spelare från Hockeyallsvenskan. Det visade sig vara ett framgångsrecept och nu spinner klubben vidare på samma koncept. Nu står det nämligen klart att man värvar såväl Mattias Persson som Sami Sandell från Troja/Ljungby.
– Det finns många spelare i Allsvenskan i bra ålder som visat positiv utveckling de senaste åren, säger Luleås sportchef Lars ”Osten” Bergström.

Inför fjolårssäsongen plockade Luleå in en rad spelare från Hockeyallsvenskan och de flesta av dem lyckades på ett otroligt bra sätt. Elias Fälth var så bra att han fick göra lanslagsdebut medan såväl Sebastian Enterfeldt som Kim Karlsson svarade för starka insatser.

Nu bygger klubben vidare med nya värvningar från Hockeyallsvenskan och efter att Almtuna var klubben som var den klubb som man riktade starkast fokus mot ifjol verkar Troja/Ljungby få spela samma roll i år. Trojas två bästa poängplockare den gångna säsongen, Mattias Persson och Sami Sandell, är nämligen bägge klara för spel i Luleå för de kommande två säsongerna.

”Intressanta spelare som är redo för Elitserien”

– Det finns många spelare i Allsvenskan som är i en bra ålder och som de senaste åren visat en positiv utveckling där de tagit med sig sina fina kvaliteter till Elitserien. Det har vi sett flera bevis för i Luleå Hockey och även i flera andra klubbar, säger Luleås sportchef Lars ”Osten” Bergström i ett pressmeddelande.

– Det är därför med tillförsikt vi kan presentera att vi skrivit kontrakt med Mattias Persson och Sami Sandell för de kommande två säsongerna. Två spelare som vi följt och som vi tycker är intressanta och redo för att bevisa sin nivå i Elitserien.

Mattias Persson var en av den gångna säsongens starkast lysande stjärnor i Hockeyallsvenskan. Den 26-årige forwarden svarade för 25 mål och 28 assist för totalt 53 poäng och det gav en tredjeplats i poängligan. Han fortsatte sedan att bära sitt lag i kvalet för att stanna kvar i den näst högsta divisionen när han svarade för elva poäng på nio matcher och såg till att Troja säkrade ett nytt kontrakt.

– Mattias är en talangfull spelare med en offensiv profil som med mognad och ansvar i Allsvenskan har förtjänat att komma till Elitserien för att där bevisa sin kompetens, säger Bergström om succémannen.

24-årige Sami Sandell har meriter från spel i finska SM-Liiga där han totalt gjort 143 matcher för Ilves och Espoo Blues. Han kom till Troja under säsongsavslutningen förra året och gjorde i år sin första hela säsong för Smålandsklubben. Totalt svarade han för 18 mål och 47 poäng på 47 matcher i grundserien och var tillsammans med Persson den som bar Trojas offensiv på sina axlar.

Fleury på ingång?

– Sami är en allround spelare som behärskar alla delar av spelet. Han är en spännande framtidsspelare som har både offensiva och defensiva kvaliteter och kommer bli intressant att se till hösten, säger Bergström.

Såväl Sandell som Persson ser fram emot utmaningen att spela Elitserien och har kämpat för den här chansen under många säsonger. Persson menar att han drömt om detta länge och att det nu skall bli oerhört roligt att få spela för en så pass bra klubb som Luleå.

– Det känns jättebra att nu fått chansen med Luleå Hockey. Sen man var en liten knatte så har man drömt om Elitserien och nu ser jag verkligen fram emot den här utmaningen, säger Persson.

Nu återstår det att se om Luleå kommer plocka in ytterligare spelare från Hockeyallsvenskan de närmsta veckorna. Det har länge ryktats om att Västerås franske målkung Damien Fleury ska vara klar för norrbottningarna och det återstår väl att se om de uppgifterna stämmer.

Text: Ola Winther

Den här artikeln handlar om: