Sök
SHL

Målvaktstalangen valde Färjestad

”PW” blir Granqvist nya lärjunge

Flera elitserieklubbar var intresserade, men det var Färjestad som drog det längsta strået. JVM-målvakten Fredrik Pettersson Wentzel blir målvaktstränaren Erik Granqvists nya lärjunge.
– Om Grana tror på honom gör jag det också, säger sportchefen Thomas Rundqvist

KARLSTAD Fredrik Pettersson Wentzel svarade för en storstilad säsong med Almtuna i allsvenskan för ett år sedan. Den här säsongen fick han se sig passerad av Magnus Hellberg och lånades efter JVM ut till Timrå, som han hjälpte till nytt elitseriekontrakt.

Någon fortsättning i Medelpad blir det inte. På onsdagen presenterade Färjestad 19-åringen som nästa säsongs målvakt intill SM-guldshjälten Cristopher Nihlstorp.

– Han slog ju igenom för ett par år sedan och lyfte verkligen Almtuna. Och nu senast kom han upp till Timrå och stabiliserade deras spel, och till och med räddade dem. Det har till och med de sagt själva. Och om Grana (Erik Granqvist) tror på honom gör jag det också, skrattar sportchefen Thomas Rundqvist.

Larsson förvånad över FBK:s intresse
På dagens presskonferens i Karlstad presenterades ytterligare ett nyförvärv. Den offensivt skickliga backen Johan Larsson var ett hett villebråd bland elitserieklubbarna, bland annat var både Luleå och Modo med i jakten.
– Det var väl mest Modo och Luleå som var intresserade, men jag kände att jag hade en bra säsong i ryggen, men att den skulle vara såhär bra hade jag aldrig kunnat tro.

Faktumet att nye huvudtränaren Niklas Czarnecki har coachat Larsson förr, var en av de avgörande faktorerna för att det till sist skulle bli Färjestad.
– Det blir inte häftigare än såhär, och det är jätteroligt att Niklas kommer coacha, så det var absolut en av sakerna jag vägde in i valet av klubb, säger Larsson.

Även Niklas Czarnecki verkade nöjd med sitt senaste backförvärv.
– Jag har ju följt Johan i många år, men att jag skulle ha något med denna värvning att göra vill jag inte påstå. Men om någon skulle be mig rekommendera en back från allsvenskan skulle Johan komma högt upp på listan.

Kontrakten för Larsson och Pettersson Wentzel kommer båda att vara på två år.

Text: Uffe Bodin

Den här artikeln handlar om: