Sök
SHL

AIK-talang får NHL-kontrakt

Nemeth skrev på för Dallas

I fjol valde Dallas Stars Patrik Nemeth i den andra rundan av draften. Redan nu får den talangfulle AIK-backen ett kontrakt med klubben.
– En solid och fysisk spelare, säger general managern Joe Nieuwendyk.

Någon flytt till Nordamerika lär det emellertid inte bli i år. Enligt vad hockeysverige.se erfar kommer Patrik Nemeth att lånas ut till AIK nästa säsong för att eventuellt ta steget till Dallas organisation säsongen 2012/13.

Dallas organisation har en stor tro på den 19-årige stockholmaren och hoppas att han i likhet med Nicklas Grossman, och Mattias Norström innan honom, ska bli en defensiv kraft på lagets blålinje inom ett par år.

– Patrik är en väldigt lovande talang i vårt system. Han är en solid och fysisk spelare i det defensiva spelet. Vi ser fram emot att se honom utvecklas, säger Dallas general manager Joe Nieuwendyk i ett pressmeddelande.

Patrik Nemeth slog sig in i AIK:s A-lag när laget gick upp i elitserien i fjol. Den här säsongen etablerade han sig som en stabil elitserieback och var även med och spelade JVM för juniorkronorna i Buffalo. På 38 elitseriematcher stod han för ett mål och totalt sju poäng.

Han draftades som andra svensk efter Ludvig Rensfeldt i fjolårets draft. Dallas Stars plockade honom som 41:a spelare i den andra draftrundan.

Text: Uffe Bodin

Den här artikeln handlar om: