Sök
SHL

Modos värvningsryck

Pöck, Andersson och Ryno klara

Det dröjde men på torsdagen levererade Modo slutligen tre efterlängtade nyförvärv. Den österriskiske backen Thomas Pöck gör Johan Ryno och Fredric Andersson sällskap till Örnsköldsvik.
– Han har gjort totalt över 100 matcher i NHL och har kvalitéer som vi hoppas ska passa bra i Elitserien, säger Markus Näslund om Pöck.

Det har otåligt stampats i backen på de forum som Modo Hockeys supportrar håller till på de senaste dagarna. Anledningen är bristen på aktivitet från klubbledningen när det gäller nyförvärv. Detta rådde general managern Markus Näslund dock bot på under torsdagen. Då levererade han inte mindre än tre nyförvärv.

Mest meriterad bland den nya ansiktena är den österrikiske backen Thomas Pöck. 29-åringen, som placerades i Luleå inför den gångna säsongen, kommer närmast från schweiziska Rapperswil, där han svarade för åtta mål och 25 poäng på 47 matcher i NLA. På meritlistan finns dessutom 118 NHL-matcher för New York Rangers och New York Islanders.

– En allroundback som vi hoppas och tror ska passa in i vårt lagbygge, säger Markus Näslund i ett pressmeddelande.

Try-out för Ryno
Fredric Andersson, 22, flyttar till Modo efter att ha tillbringat nästan hela karriären i Södertälje. Han gjorde sin offensivt bästa elitseriesäsong hittills med tio mål och 18 poäng på 55 matcher för SSK.

– Vi tror mycket på Fredric. En oöm kille som gör sitt yttersta för laget i alla lägen. Vi känner att det finns stor utvecklingspotential i honom och är mycket glada över att han valt att fortsätta sin karriär i Modo, säger Markus Näslund.

Det tredje nyförvärvet är Oskarshamns interna poängkung Johan Ryno. 24-åringen, som var nia i allsvenskans poängliga med 18 mål och 46 poäng på 50 matcher, har tecknat ett tryout-kontrakt med Modo.

– Johan har en stark säsong bakom sig i Oskarshamn och vi är glada över att vi lyckats få till den här överenskommelsen. Nu får vi möjligheten att känna på varandra och det är bra, säger Markus Näslund.

– Vi hoppas att Johan ska ta ytterligare kliv i sin utveckling, kliv som då i förlängningen kommer att innebära elitseriespel.

Text: Uffe Bodin

Den här artikeln handlar om: