Sök
SHL

Växjö värvar NHL-meriterat

Finsk back klar idag

Efter två stjärnvärvningar på anfallsplats gjorde Växjö idag klart med sitt första på backsidan när man skrev kontrakt med NHL-meriterade finländaren Ilkka Heikkinen som närmast kommer från KHL-spel.
– Han är bra med pucken och kommer göra stor nytta i vårat lag, inte minst i powerplay, säger sportchefen Henrik Evertsson.

Ilkka Heikkinen blir Växjös första backvärvning inför debutsäsongen i Elitserien.

Den NHL-meriterade finländaren (sju matcher med New York Rangers) kommer närmast från KHL-spel med Stefan Liv i Novisibirsk, där han var en viktig tillgång i PP-spelet och var lagets poängstarkaste back med 22 poäng på 49 matcher.

– Ilkka är en riktigt stabil back, bra åt båda hållen. Han har haft en bra utveckling de senaste säsongerna, där han gått från att vara defensivt inriktad till att få en allt mer offensiv roll i lagen han har tillhört, säger sportchefen Henrik Evertsson till klubbens hemsida.

– Han är bra med pucken och kommer göra stor nytta i vårat lag, inte minst i powerplay.

26-åringen slog igenom på allvar i finska ligan först säsongen 07/08 då han sköt 38 poäng under sin första säsong i klubben efter flytt från Lukko. Han fyllde sedan på med 34 poäng året efter och skrev NHL-kontrakt med Rangers där han blev tvåa bland backarna i farmarlaget Hartfords interna poängliga under sin säsong i Nordamerika.

– Ilkka Heikkinen är en riktig lagspelare som kommer passa perfekt in i truppen. Han har fått högsta betyg av alla vi talat med, både på och utanför isen, säger Evertsson.

Text: Robert Pettersson

Den här artikeln handlar om: