Sök
KHL

Fabricius och Bartecko till KHL

Nya KHL-laget HC Lev från slovakiska Poprad börjar ta form på allvar. Förra veckan skrev klubben kontrakt med rutinerade backduon Martin Strbak och Branislav Mezei.

Idag gjorde man klart med ytterligare spelare och fick in en rutinerad trio när man sajnade upp NHL-meriterade duon Lubos Bartecko och Karel Pilar samt svensken Karl Fabricius, skriver klubben på sin hemsida idag.

Bartecko har tillsammans med Ladislav Nagy länge ryktats på väg till klubben, men båda har väntat på NHL-kontrakt. Nu har åtmonstone Bartecko gett upp den drömmen och Nagy väntas inom kort göra det samma.

35-åringen har spelat en del hockey i just Poprad genom åren. Det var där han inledde sin seniorkarriär i början av 90-talet och det är där han spenderat inledningen av flera av sina elitseriesäsonger, men då i stadens lag i den slovakiska ligan.

För 28-årige Fabricius blir flytten till Poprad hans första utländska klubbadress efter att tiidgare spelat 440 elitseriematcher för Frölunda och Luleå där han efter att ha varit VM-spelare 2008 haft det tungt. Han fick sparken från Frölunda hösten 2009 och fick under fjolårets säsong beskedet att Luleå önskade säga upp hans avtal efter säsongen, en säsong där han bara svarade för fem mål och sju assist på 54 matcher.

Fabricius blir Levs fjärde svensk sedan man tidigare gjort klart med Alexander Hellström, Emil Lundberg och Andreé Hult.

Text: Robert Pettersson

Den här artikeln handlar om: