Sök
SHL

Modo testar finsk back

Modo kommer att testa finske backen Joonas Lehtivuori den närmaste tiden. Han ansluter till Örnsköldsvik på måndag nästa vecka och spelar träningsmatchen mot Skellefteå på onsdag för att därefter åka med laget till Lahtis när man spelar på finsk mark.

– Det blir ett bra test och sedan får vi göra en utvärdering, säger general managern Markus Näslund i ett pressmeddelande.

23-åringen kommer närmast från spel i KalPa, men har tillhört Philadelphia sedan 2009 och spelat i klubbens farmarlag Adirondack under de två senaste säsongerna bortsett från den senare halvan av senaste säsongen då han vände hem och spelade för KalPa och stod för två assist på 19 matcher i FM-ligan.

Trots bristen på poäng i KalPa beskrivs backen ha sin styrka i det offensiva spelet. Under sin enda fulla säsong i AHL, säsongen 09/10, svarade han för fem mål och 18 assist på 66 matcher och har som bäst i FM-ligan svarat för 21 poäng på 48 matcher. Det gjorde han redan som junior 07/08, då han även spelade JVM för Finland i Tjeckien. Han spelade även JVM-turneringen i Sverige året innan.

Text: Robert Pettersson

Den här artikeln handlar om: