Sök
SHL

Han Dyker upp i HV71

Sebastian Dyk till Jönköping

Målet var att spela juniorhockey i QMJHL med Moncton Wildcats. I stället står det nu klart att den tidigare malmöjunioren Sebastian Dyk ansluter till HV71:s J20-lag. Enligt uppgifter till hockeysverige.se är övergången nu helt klar.

19-åringen var klar för spel i QMJHL med Moncton Wildcats, men fick flytta på sig när tjecken Marek Hrivik återvände till laget och tog den sista utlänningsplatsen i den forna mästarklubben. Sedan dess har Dyk letat ny klubbadress och nu alltså kommit överens med HV71.

Sebastian Dyk spelade 36 matcher för Malmö i allsvenskan förra säsongen och stod för fyra assist. Han spelade även 20 matcher för J20-laget och noterades för 17 poäng (8+9). På meritlistan finns 13 juniorlandskamper och ett U16-SM-guld med Malmö från 2008.

Text: Viktor Ekström

Den här artikeln handlar om: