Sök
SHL

HV71 lånar in norrman

Kristiansen stannar tills uppehållet

HV71 har en lång och tung skadelista. En första lösning på det problemet blir att låna in norrmannen Tommy Kristiansen som har provtränat med klubben den här veckan.
– Vi är nöjda med det vi sett. Tommy är en intressant spelare, inte minst för framtiden. Vi har en del skador i truppen och är tacksamma att Sparta Sarpsborg ställer upp på att låna ut Tommy till oss, säger sportchefen Fredrik Stillman i ett pressmeddelande.

22-årige Kristiansen kommer att debutera för HV71 den 29 oktober när laget ställs mot Färjestad. Att det inte blir en tidigare debut beror på att norrmannen för tillfället är avstängd i Norge. Avstängningen gäller även internationellt. Utlåningen gäller till och med landslagsuppehållet den 8 november.

Den storvuxne forwarden har svarat för elva poäng (3+8) och 44 utvisningsminuter på nio matcher med de regerande norska mästarna Sparta Sarpsborg den här säsongen. Han gjorde 17 mål och 34 poäng samt hade 115 utvisningsminuter på 38 matcher förra säsongen.

Text: Uffe Bodin

Den här artikeln handlar om: