Sök
utland

”Mitt mål att komma tillbaka till KHL”

Robert Nilsson vill stanna i Ryssland

Degraderad till farmarligan, men på intet sätt nedslagen. Robert Nilsson inledde sejouren i Toros Neftekamsk i VHL med att göra mål. Och han kan tänka sig att stanna i Ufas farmarlag.
– Vill de ha mig kvar här i Toros för de pengarna som de betalar mig i lön är det väl bara att acceptera det också och fortsätta träna, säger Nilsson i en intervju med hockeysverige.se.

Robert Nilsson, 26, har som ni tidigare läst på hockeysverige.se haft en ganska tung inledning på KHL-säsongen. Inte ett mål från hans klubba på Salavat Yulayev Ufas inledande femton matcher. Något som fått coachen Sergei Mikhalev att flytta ner Nilsson till klubbens farmarlag Toros Neftekamsk.

I kväll debuterade Robert Nilsson för Toros när laget vann efter straffar mot Sokol Kranojarsk i VHL. När hockeysverige.se når Nilsson efter matchen så är den en glad och nöjd tidigare VM-spelare som vi möttes av.
– Jag fick massor av istid, säkert 22 minuter vilket säkert är fyra gånger med än vad jag fick i min senaste match i Salavat Yulayev Ufa. Dessutom så fick jag göra mål och laget vann efter straffar så det känns just nu väldigt bra.

Om vi skruvar tillbaka klockan några dygn, hur motiverade Salavats coach att du skulle flyttas ner till Toros i VHL för en tid?
– Jag snackade aldrig med honom, utan det var general managern (Oleg Gross) som gav mig det här beskedet.
– Det hade ju inte fungerat speciellt bra för mig i inledningen av säsongen så jag har förståelse för beslutet. Inte ett mål på femton matcher är inte bra och jag har verkligen inte kommit i närheten av den nivå som jag vet att jag kan spela på. Jag kan mycket bättre än det jag visat hittills så det gäller bara att köra på stenhårt för att komma tillbaka till KHL.

Har man generellt sätt högre krav på importerna i ryska ligan?
– Ja, det kan man väl säga. Speciellt i Ufa där vi bara får ha fem importer och ska ligga i toppen av KHL.

Hur ser du på er inledning av säsongen?
– Den har ju inte varit bra. Vi ligger väl sjua i vår division, en division som vi ska leda. Vi började serien bra och spelade som vi ska men sen vet jag inte vad som hänt med spelet. Någonting var klubben tvungna att göra och då blev det bland annat att jag och Jakub Klepis som fick klä lite skott och som sattes upp på den här waiverlistan.
– Jag blev kvar här nere men Klepis blev uppköpt av Dynamo Moskva. Klepis är en riktigt bra spelare som jag tror Dynamo kommer att få mycket nytta av.

Hur går tankarna efter att du flyttats ner till VHL?
– Jag tar det här som ett litet träningsläger. Jag tränar med laget på dagarna och sedan kör jag själv på kvällarna, allt för att vara redo när något händer. Antingen om jag blir ut köpt eller om de vill att jag kommer tillbaka upp till Salavat.
– Vill de ha mig kvar här i Toros för de pengarna som de betalar mig i lön är det väl bara att acceptera det också, och fortsätta träna.

Är det sagt hur länge du blir kvar i Toros?
– Nej, jag vet egentligen ingenting utan för mig är det bara att vänta och se vad som händer.

Har du börjat snegla på att lämna Ryssland och KHL?
– Nej, det har jag inga planer på. Jag vill spela i KHL och det är mitt mål att komma tillbaka dit.

Du håller till i staden Neftekamsk, vart i Ryssland ligger det?
– Man kan säga att det ligger 25 mil från Ufa. Det är en relativt liten stad, men vi har ett bra lag med väldigt många skickliga spelare.

Ni är bara ryssar i laget, hur pass duktig är du på ryska?
– Jag kan några ord, eller rättare sagt jag kan förstå när coachen pratar om hur vi ska spela. Men uppriktigt sagt är det ganska svårt att lära sig språket. Men det är några av killarna i laget som är ganska bra på engelska så det funkar det med.
– Ska jag ut på stan eller något har jag ju min chaufför med mig hit från Ufa och han kan ju både engelska och ryska så jag klarar mig hur bra som helst här.

Vad väntar närmast för Robert Nilsson?
– Jag kan inte göra annat än att stanna kvar här i Neftekamsk och se hur allting går. Jag har ju som sagt var spelat match precis och fått väldigt mycket speltid. Det var verkligen en rolig match att spela och jag hoppas att få mycket istid i matcherna framöver för det behöver jag verkligen. Här får man ju till och med tillbaka pucken när man passar, haha…
– Vi har ytterligare två matcher till hemma den här veckan och det är skönt när man får stanna kvar på samma ställe och spela och träna.

Text: Ronnie Johansson

Onsdag 01:00
Pittsburgh Penguins - Montreal Canadiens
1 1.91
X 4.10
2 3.50
Onsdag 01:00
Florida Panthers - Tampa Bay Lightning
1 2.50
X 4.10
2 2.45
Onsdag 01:30
Buffalo Sabres - St Louis Blues
1 2.85
X 4.10
2 2.18
Onsdag 02:00
Winnipeg Jets - Detroit Red Wings
1 1.66
X 4.40
2 4.50
Onsdag 02:00
Nashville Predators - San Jose Sharks
1 1.93
X 4.20
2 3.40
Onsdag 02:00
Minnesota Wild - Anaheim Ducks
1 1.96
X 4.10
2 3.35
Onsdag 02:30
Dallas Stars - New Jersey Devils
1 1.79
X 4.20
2 3.95
Den här artikeln handlar om:

Laddar...
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till XXXOm du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via XXXPå Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via XXX

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten