Sök
https://www.hockeysverige.se/img/no-image-placeholder.jpg
SHL

HV71 behåller norrman

Kristiansen kvar till 2013

Provspelet blev lyckat. HV71 lånade in Tommy Kristiansen från norska Sparta Sarpsborg förra månaden. Efter att ha svarat för tre poäng (1+2) på fem elitseriematcher belönades 22-åringen på tisdagen med ett kontrakt som sträcker sig till och med 2013.
– Tommy har varit hos oss under en tid och vi har varit väldigt nöjda med det vi har sett. Det är en spelare för framtiden och vi ser stor utvecklingspotential i Tommy, säger Fredrik Stillman, sportchef i HV71, i ett pressmeddelande.

Kristiansen, som gjorde tre VM-matcher för Norge i fjol, blev norsk mästare med Sarpsborg förra säsongen. Då svarade han för 17 mål, 34 poäng och 117 utvisningsminuter på 38 matcher. Den här säsongen inledde han med att göra elva poäng (3+8) och dra på sig 74 utvisningsminuter på elva matcher i norska ligan innan han flyttade till Jönköping.

Under sin tid i Sparta Sarpsborg drog Kristiansen på sig 463 utvisningsminuter på 175 matcher. I elitserien har han fortfarande en nolla i utvisningskolumnen efter fem matcher.

Text: Uffe Bodin

Den här artikeln handlar om: