Pittsburgh

OSTOPPBARA

ANNONS

Bruins kanonform fortsätter

Boston Bruins är utan tvivel ligans hetaste lag just nu. Efter endast ha tappat en poäng på de föregående 14 matcherna åkte man till Pittsburgh och tog ytterligare en seger mot Sidney Crosbys Penguins.
– Vi vet inte hur vi kommer vinna, men vi kommer dit och hittar ett sätt, säger målvakten Tim Thomas efter nattens 3-1-seger.

Det var, som så ofta förr under Bruins matcher, just Tim Thomas som stal showen. Med 45 räddningar på 46 skott var han tvivelsutan matchens första stjärna. Den förre AIK-burväktarens Bruins har efter den tunga starten vält allt som hamnat i deras väg, sånär som på en straffläggningsförlust mot svensklaget Detroit Red Wings, som flög in och förstörde i mitten av vad som annars hade varit en femton matcher lång vinstsvit.
– Vi vet inte hur vi kommer vinna, men vi kommer dit och hittar ett sätt. Det är olika sätt, olika killar, allihop tillsammans samtidigt. Det är ganska trevligt att vara en del av det, menar Bruins-målvakten tillika regerande Vezina-vinnaren Tim Thomas.

”Utnyttjade inte möjligheter”
Penguins, som åter kom till spel utan backtrion Zbynek Michalek, Kris Letang och Deryk Engelland, kände nog att de borde varit lite effektivare i spelet i numerärt överläge. Efter en mållös förstaperiod fick pingvinerna i andra perioden två långa tillfällen i spel fem mot tre, men lyckades inte utnyttja något av dem.
– Vi utnyttjade inte våra möjligheter där och det var en stor del av andra perioden. De dikterade saker och ting, och spelade väldigt bra, sade Pens-coachen Dan Bylsma till NHL.com.

”Matchen kunde förändrats”
Huvudpersonen under dödandet av utvisningarna var, precis som i stora delar av övriga matchen, Tim Thomas, som dock tog en ödmjuk vinkel till de berömmande frågorna från journalistkåren.
– Våra utvisningsdödare gjorde ett bra jobb, allihop. Matchen kunde ha förändrats där, menade den mustaschprydde amerikanen. Varje gång du dödar ett fem mot tre-läge ger det ett riktigt lyft.

Bruins såg till att andraperioden blev verkligt avgörande genom att också göra matchens två första mål i densamma. Bruins fjärdekedja bidrog genom Gregory Campbells 1-0-mål, innan en av få spelare som inte fanns med i det Stanley Cup-vinnande laget från i våras, Benoit Pouliot, ökade på.

Tyler Seguin fortsatte sin fina säsong och gjorde sitt 13:e mål för säsongen i början av tredje och avgjorde mer eller mindre matchen, men Matt Cooke tilläts tröstmåla för Pens för att fastställa slutresultatet 3-1.

Text: Uffe Bodin

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
onsdag 24 april
17:30 Tappara - Pelicans Liiga
19:00 Sverige - Finland Träningsmatch
01:00 Toronto Maple Leafs - Boston Bruins NHL
torsdag 25 april
03:30 Dallas Stars - Vegas Golden Knights NHL
04:00 Edmonton Oilers - Los Angeles Kings NHL
19:30 Rögle - Skellefteå SHL
20:00 Zürich - Lausanne National League
01:00 Tampa Bay Lightning - Florida Panthers NHL
01:30 New York Islanders - Colorado Avalanche NHL
fredag 26 april
17:30 Pelicans - Tappara Liiga
01:00 Washington Capitals - New York Rangers NHL
01:30 Nashville Predators - Vancouver Canucks NHL
lördag 27 april
04:00 Colorado Avalanche - Winnipeg Jets NHL
04:30 Los Angeles Kings - Edmonton Oilers NHL
15:15 Rögle - Skellefteå SHL
20:00 New York Islanders - Carolina Hurricanes NHL
23:00 Tampa Bay Lightning - Florida Panthers NHL
söndag 28 april
02:00 Toronto Maple Leafs - Boston Bruins NHL
04:30 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL
14:00 Sverige - Tjeckien U18-VM
20:30 Colorado Avalanche - Winnipeg Jets NHL
23:00 Nashville Predators - Vancouver Canucks NHL
måndag 29 april
02:00 Washington Capitals - New York Rangers NHL
04:30 Los Angeles Kings - Edmonton Oilers NHL
19:30 Skellefteå - Rögle SHL
22:00 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL