Sök
SHL

”Vi hade lite studsar med oss”

Frölunda bröt den dåliga trenden trots usel start

Det var krampaktigt, ångestladdat och avvaktande från Frölunda i första perioden mot Linköping. Ett tafatt hemmalag hamnade också i underläge med 0-2. En förlösande reducering halvvägs in i andra perioden väckte dock göteborgarna och fick tillräcklig fart på dem för att de skulle komma tillbaka och ta sin första trepoängare sedan 6 december.
– Vi hade lite studsar med oss idag och det var riktigt skönt, säger matchvinnaren Christian Bäckman.

Att Frölunda var ett lag helt utan självförtroende inför kvällens match mot Linköping rådde det inga större tvivel om när man såg laget spela i den första perioden. Ett krampaktigt och avvaktande hemmalag stod mest och tittade på när Linköping välförtjänt ryckte åt sig en 2-0-ledning. Försvaret var stirrigt och Frederik Andersen i kassen var inte alls så bra som Frölundas supportrar vant sig vid den här säsongen. Dansken kunde mycket väl ha stoppat båda LHC:s mål. I första periodpausen var också den comebackande försvararen Pierre Johnsson inne på hur dåligt göteborgarna spelat.
– Vi slarvar något förfärligt och står bara och tittar på. Vi är alldeles för passiva och om vi inte ändrar på detta har vi inte en chans att vinna den här matchen, sade värmlänningen till Canal Plus.

Lyckligtvis för göteborgarna så är även Linköping ett lag med bristfälligt självförtroende och det skulle visa sig att en reducering var allt som krävdes för att matchbilden skulle vända helt. Backtalangen Viktor Svedbergs slumpskott från blå letade sig in mellan Fredrik Norrenas benskydd halvvägs in i mittakten och efter det var det omvända roller från den första perioden. Frölunda tog över spelet helt och följdriktigt kunde också lagkapten Joel Lundqvist kvittera med en styrning i powerplay innan den andra perioden var över.

”Roligaste segern för säsongen”
Den tredje akten blev sedan väldigt passiv och avvaktande från båda lagen och föga oväntat med en sådan matchbild var det också en slumpartad situation som avgjorde matchen. Efter en grötig situation framför Linköpings kasse studsade pucken ut till en stötande Christian Bäckman mellan tekningscirklarna. Den rutinerade backen gjorde då inget misstag utan smällde in ledningspucken bakom Norrena. Ett mål som sedan skulle visa sig avgörande då LHC aldrig riktigt hämtade sig för att skapa tryck under slutdelen av matchen. Bortsett från lite press under slutminuten skapade bortalaget ingenting och Frölunda kunde avgå med en oerhört betydelsefull seger.
– Det var riktigt skönt med tre poäng efter den starten. Vi var usla i första perioden. Nu fick vi dock några studsar med oss och tack vare det fick vi energin som krävdes för att vända, säger matchhjälten Bäckman till Canal Plus.

Frölundas tränare Kenta Johansson var jublande glad efter segern och sträckte båda armarna i vädret i samband med slutsignalen. Det var en reaktion som också var fullt förståelig med tanke på att segern var Frölundas första trepoängare i elitserien sedan 6 december när man senast mötte Linköping. Göteborgarna har i en längre tillbakablick endast plockat en fullpoängare på de senaste tolv matcherna och med den försämrade tabellposition som kommit till följd av det var lättnadskänslan i hemmalaget efter segern klart väntad.
– Detta var definitivt den roligaste segern den här säsongen. Vi gör en bedrövligt svag första period men visar prov på bra moral när vi kommer tillbaka. Hade vi släppt in 0-3 hade vi aldrig vänt men 1-2-målet gav oss energi som gjorde att vi vågade hålla i pucken mer. Det är ibland inte mycket mer än ett sådant mål som behövs för en vändning och nu ska vi suga på detta under det längre uppehåll som nu väntar för oss, säger Kenta Johansson efter segern.

Tung återkomst för Majeský
Just med tanke på att Frölunda nu går in i ett tio dagar långt speluppehåll var segern säkerligen extra välbehövlig för att ge lite arbetsro under uppehållet. Medan göteborgarna får tid att slicka såren och få tillbaka skadade spelare är det dock bara nya tag som gäller för Linköping som har viktiga matcher mot AIK två gånger om och Växjö den närmsta veckan. LHC:s tränare Hans Särkijärvi orkade dock inte se fram mot det efter förlusten och var riktigt besviken över lagets tafatta insats i kvällens två avslutande perioder.
– Vi gör en ganska stark öppningsperiod men tappar allt efter deras reducering. Vi har gjort många ganska bra matcher där vi inte fått poäng bara för att vi har för dåligt självförtroende och blir ängsliga när något går emot. Nu måste vi hitta vägar för att spela bra i 60 minuter och inte bara i 20. Vi får inte vara så passiva som vi var idag fortsättningsvis, säger ”Säcken” till Canal Plus.

I Linköping debuterade den återkommande backen Ivan Majeský i kvällens match. Slovaken som inlett säsongen med spel i tjeckiska Kladno fick dock en allt annat än rolig återkomst när han var inne på bägge Frölundas två avslutande mål. Vid kvitteringen tappade 35-åringen markeringen på Joel Lundqvist när han styrde in 2-2.
– Jag tycker ändå att han gör en helt okej match. Han måste självklart hålla Lundqvist vid 2-2 och inte tappa markeringen så lätt men det kommer nog allt mer när han får komma in i det, säger Särkijärvi om slovaken.

Text: Ola Winther

Den här artikeln handlar om:

Laddar...
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till XXXOm du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via XXXPå Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via XXX

×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten