Sök

Nu jagar Little målrekordet

Stod för hattrick mot Mora

Det var ett hattrick som gav hopp om kvalseriespel – och ett nytt allsvenskt rekord. Med två matcher kvar av grundserien är Västerås Broc Little tre fullträffar från att tangera Magnus Wernnbloms målrekord.

Det var säsongen 2005/06 som Magnus Wernblom pangade in 37 mål för Skellefteå och hjälpte laget att ta steget tillbaka upp i elitserien efter 16 års exil. Nu kan Västerås amerikanske succéforward Broc Little vara på väg att ta sig ikapp Wernblom.

På måndagen sköt Little tre av Västerås fyra mål i 4-2-vinsten mot Mora. Det ger honom 34 mål totalt med två omgångar kvar att spela av grundserien. Segern var extra viktig eftersom den tack vare Bik Karlskogas förlust mot Almtuna (3-6) gör att Västerås hopp om en direktplats till kvalserien fortfarande lever. Det skiljer i nuläget fyra poäng mellan trean Karlskoga och fyran Västerås alldeles under strecket.

Broc Little ser för övrigt ut att ha dödat spänningen i poängligan med sina fyra poäng (3+1) mot Mora. Amerikanen är uppe i 64 poäng (34+30) på 49 matcher och har hela sex poäng till godo på Rögles kanadensaren Eric Himelfarb (58 poäng).

Västerås har Troja-Ljungby hemma och Örebro borta i sina avslutande två matcher.

*****

Malmö missade en gyllene chans att säkra sin plats till playoff. I måndagskvällens bortamöte med Borås föll laget platt med 1-4 efter att hemmalagets Erik Andersson svarat för två av målen.

Malmö, vars mål gjordes av Morten Green, har nu tre poäng till godo på Södertälje med två matcher kvar att spela. Ett desperat Södertälje som bortaslog Rögle efter förlängning, 2-1, sedan Thom Flodqvist klivit fram som matchhjälte. SSK ligger åtta på 75 poäng och har Oskarshamn på 77 poäng alldeles ovanför sig i tabellen.

Oskarshamn återtog sin plats bland de sju främsta genom att slå Sundsvall med 5-3 på hemmais. Veteranen Stefan Öhman utmärkte sig genom att spela fram till fyra av IKO:s fem mål. David Rodman blev tvåmålsskytt för hemmalaget.

Text: Uffe Bodin