Sök
SHL

Säsongen troligen över för Sandell

Knäskadan sätter stopp för fortsatt spel

Sami Sandell har svarat för en bra första säsong i Elitserien. På 41 matcher med Luleå har finländaren svarat för 18 poäng (10+8) och varit en fin injektion i norrbottningarnas anfallsspel. I mötet med Modo 16 februari drog dock Sandell på sig en knäskada och den ser ut att spoliera resterande del av säsongen för forwarden.
– Skadan är så pass allvarlig, säger Sandell till Norrbottenskuriren.

Luleå har undersökt om 24-åringen skulle kunna spela med ett specialtillverkat knäskydd under återstoden av säsongen men just nu ser det mörkt ut. Man avvaktar dock ytterligare dagar innan man tar ett definitivt beslut.
– Vi kommer att vänta en vecka till innan vi tar ett definitivt beslut. Men enligt vad läkarna säger nu tror de inte att jag kan spela mer den här säsongen, säger Sandell.
– Vi tror inte att knäet är i den situationen att vi ens tänker göra ett försök.

Finländaren rehabtränar för tillfället benet varje dag för att få behålla musklerna i övriga delar av benet. Han har således inte helt gett upp men menar att just hans knäskada verkar vara allt för komplicerad för att man ska kunna spela med den.
– Det är alltid individuellt med knäskador. Min skada är så svår att knäet inte är redo för ett försök än. Jag kör rehabilitering varje dag med Lasse Lundgren så jag i alla fall får behålla muskelmassan, säger Sandell.

Det återstår att se om succén från Troja-Ljungby från ifjol kan göra en mirakulös comeback men just nu ser det mörkt ut och Luleå får nog förbereda sig på att spela utan Sandell för återstoden av den här säsongen.

Text: Ola Winther

Den här artikeln handlar om: