Sök
SHL

Luleå förlänger med nyckelduo

Olausson och Jaakola stannar i Norrbotten

Många spelare ryktas vara på väg bort från seriesegrande Luleå nästa säsong, men två av de allra viktigaste har nu beslutat sig för att stanna. På fredagen förlängde poängkungen Niklas Olausson och backklippan Topi Jaakola sina kontrakt.
– Jag hade aldrig ambitionen att lämna utan ville stanna kvar här, säger Olausson.

Dagen innan Luleås första kvartsfinal mot AIK kommer ett besked som får fansen att jubla. Efter många spekulationer och kast mellan hopp och förtvivlan står det klart att två av lagets viktigaste spelare, Niklas Olausson och Topi Jaakola, representerar Luleå även under de två kommande säsongerna.

25-årige Olausson, som kom till Luleå från Västerås 2009, blev lagets interna poängkung under grundserien och satte personbästa i elitserien med sina 41 poäng (8+33) på matcher.
– Det känns jättebra att vi är överens om en fortsättning. Jag hade aldrig ambitionen att lämna utan ville stanna kvar här och vara en del av att Luleå Hockey skall fortsätta etablera sig som ett topplag i Sverige och Europa, säger Olausson i ett pressmeddelande från Luleå.

Jaakola, 28, är inne på sin andra säsong i Luleå efter att ha kommit till klubben från Södertälje 2010. Den defensivt mycket stabile backen, som vann VM-guld med Finland förra året, slog poängmässigt personbästa i elitserien även han med 15 poäng (2+13) på 54 matcher. Han var utöver det bäst i Luleå med sina +14 i plus- och minusstatistiken.
– Jag är väldigt tacksam gentemot Luleå Hockey att jag får chansen att fortsätta spela här. Jag har sedan jag kom hit för två säsonger sedan trivts fantastiskt bra med både staden och laget. Och jag känner att jag har mina bästa möjligheter till fortsatt utveckling som spelare tillsammans med dom coacher som vi har i föreningen – så det känns verkligen jättekul att vi kommit överens om en fortsättning, säger Jaakola.

Luleå har sedan tidigare förlängt kontrakten med Chris Abbott, Joonas Vihko, David Rautio, Toni Koivisto, Daniel Mannberg och Jonas Berglund.

Text: Uffe Bodin

Den här artikeln handlar om: