Sök
SHL

Alsenfelt klar för Modo

Skrev på för två år

Det blir som väntat en flytt norrut till sin förre målvaktstränare Maciej Szwoch för Oscar Alsenfelt efter att han tackat nej till en fortsättning i Växjö. Idag presenterades han som klar för två år.
– Att Maciej finns i Modo Hockey hade också en del i valet att jag nu flyttar norrut, säger Alsenfelt.

Oscar Alsenfelt valde för en tid sedan att tacka nej till en fortsättning i Växjö efter närmare tre säsonger i klubben.
Idag blev det officiellt att han fortsätter karriären i Modo.

I Modo återförenas han med sin forne målvaktstränare Maciej Szwoch, som hade en stor del i Alsenfelts succésäsong när han tog Växjö upp i Elitserien. Därefter flyttade Szwoch till Örnsköldsvik.

– Att Maciej finns i MODO Hockey hade också en del i valet att jag nu flyttar norrut. Jag har haft flera fina år tidigare med honom och att nu få återuppta vårt samarbete känns väldigt bra, säger Oscar Alsenfelt till Modos hemsida.

Alsenfelt var 95-procentig i Kvalserien när duon senast jobbade tillsammans och hade – trots att han oftast fick stå i skuggan av Martin Gerber – en tämligen stark rookiesäsong i Elitserien under säsongen. Han stannade med en räddningsprocent på 92,3 och släppte in 2,31 mål per match.

– Jag är rätt så nöjd med vad jag presterade under matcherna. Självklart vill man alltid ha ännu mer istid men jag hade hela tiden en bra dialog med tränarna, säger Alsenfelt om säsongen som gick.

I Modo ersätter han Mikael Tellqvist, som lämnar klubben efter bara en säsong.

– Oscar är en målvakt som vi hoppas och tror är redo att ta nästa steg i sin karriär. En tekniskt duktig målvakt som spelade sin bästa hockey under fjolårets kvalserie när det var mycket som stod på spel, säger Modos general manager Markus Näslund om sitt nyförvärv.

Text: Robert Pettersson

Den här artikeln handlar om: