Sök
SHL

Linköping presenterar kvartett

Fyra första nyförvärven klara

Roger Melin presenterades som ny tränare igår och idag presenterade Linköping sina fyra första nyförvärv för kommande säsong. Eric Himelfarb, Simon Hjalmarsson, Johannes Salmonsson och Daniel Rahimi.
– Jag pratade med lite folk som spelat här tidigare och har bara hört bra saker, säger kanadensaren Eric Himelfarb.

Efter att Linköping presenterat sin nya tränare Roger Melin igår kunde man på tisdagen gå ut med sina fyra första nyförvärv. Flera av dom en mindre bevarad hemlighet sedan länge.

HV71:s defensive back Daniel Rahimi ansluter till klubben. Likaså Luleås landslagsanfallare Simon Hjalmarsson, Rögles poängkung Eric Himelfarb och AIK:s snabbskrinnare Johannes Salmonsson.

26-årige Salmonsson hakat på Melin till AIK och kommer spela för sin femte elitserieklubb. Han sköt fem mål och tretton assist på 41 matcher för AIK under säsongen.

– En spelare som kommer bidra med fart och energi i vårt lagbygge, säger sportchefen Johan Hemlin till klubbens hemsida.

23-årige Hjalmarsson sköt 19 mål och totalt 36 poäng på 53 matcher för Luleå under sin hittills bästa av tre elitseriesäsonger. Han kom till klubben från Rögle där han elitseriedebuterade 09/10.

– En bra forward som vi har ögonen på under en tid. Det känns mycket bra att Simon väljer att komma till oss, säger Hemlin.

29-årige Himelfarb gör debut på elitserienivå efter två allsvenska säsonger med Rögle där han gjorde 21 mål och 39 assist på 52 matcher under säsongen efter att ha haft stora skadeproblem sin första säsong i klubben.

Kanadensaren har varit i Europa och spelat sedan 2007 och har mestadels spelat i den schweiziska andraligan innan han kom till Rögle. Han spelade däremot en hel säsong i högstaligan 08/09 med 24 poäng på 47 matcher som facit.

– En spelare med fart och hög intensitet. Han har gjort bra ifrån sig i Allsvenskan och det ska bli spännande att se honom i elitseriekonkurrens, säger Hemlin.

24-årige Rahimi kom till HV71 som en nödlösning under säsongsinledningen 2010, men blev till slut kvar i två säsonger i klubben. Han var lagkamrat med Simon Hjalmarsson i Rögle 09/10.

– En lojal spelare med starka defensiva egenskaper, menar Hemlin.

Text: Robert Pettersson

Den här artikeln handlar om: