Sök
utland

Målkungen lämnar Växjö

Heikkinen testar lyckan i Schweiz

Han bombade in 18 mål från Växjös blålinje den gånga säsongen. Nu blir det ingen fortsättning i Småland för Ilkka Heikkinen. I dag blev han klar för spel i schweiziska Lugano.

Ilkka Heikkinen var nykomlingen Växjös största utropstecken under den gångna säsongen. Med sina 18 mål var han elitseriens överlägset bästa målskytt bland backarna och kom dessutom tvåa efter Brynäs Ryan Gunderson i backarnas poängliga med sina 33 poäng på 55 matcher.

Succé i elitserien har nu utmynnat i ett välbetalt kontrakt med schweiziska Lugano. Kontraktet löper över de två kommande säsongerna, meddelar Lugano på sin webbsida.

27-åringen med det fruktade skottet blir i Lugano lagkamrat med bland annat den finske kultbacken Petteri Nummelin och blir totalt den femte utlänningen i laget. Jaroslav Bednar, Glen Metropolit och den tidigare Malmöcentern Brett McLean är de övriga.

Text: Uffe Bodin

Den här artikeln handlar om: