Sök
HockeyAllsvenskan

Örebro bekräftar Timråback

Motin flyttar hemåt

Det blir spel i allsvenskan och Örebro för Johan Motin kommande säsong. På torsdagen bekräftade Örebro värvningen av den 22-årige backen som härstammar från Karlskoga. Kontraktet är skrivet på två år.

Motin elitseriedebuterade för Färjestad redan som 17-åring och tog JVM-silver med Juniorkronorna i Pardubice i Tjeckien som 18-åring. Han vann SM-guld med Färjestad 2009 innan han försvann till Nordamerika och Edmonton Oilers organisation.

Det blev bara en NHL-match för värmlänningen under hans drygt två år långa sejour i Nordamerika. Resten av tiden tillbringade han i AHL och till viss del i ECHL. Totalt gjorde han 99 AHL-matcher innan han skrev på för Timrå i mitten av november. Där blev det 33 elitseriematcher innan kontraktet löpte ut. På den tiden svarade han för två assist och var -1 i plus- och minusstatistiken.

Text: Uffe Bodin

Den här artikeln handlar om: