Sök
SHL

Nicklas Danielsson klar för storklubben

Flyttar till Schweiz

Nicklas Danielsson får spela hockey inför Europas största publik nästa säsong. Idag har han skrivit på för 1+1 år med schweiziska storklubben Bern.

Att Nicklas Danielsson skulle hamna utomlands efter sin succésäsong med Modo var ingen större skräll. Idag blev det klart var han spelar den kommande säsongen. Han har skrivit på ett kontrakt över 1+1 år med schweiziska storklubben Bern, som år efter år vinner publikligan i den europeiska hockeyn.

Klubben bekräftade nyheten på sin hemsida på fredagen.

27-åringen var trea i elitseriens poängliga den gångna säsongen efter att ha skjutit 21 mål och 31 assist på 53 matcher. Med sina +26 vann han plus/minus-ligan i Elitserien.

I Bern blir Danielsson återigen lagkamrat med Byron Ritchie, som tillsammans med backen Travis Roche är de utländska spelare klubben har kontrakterade för nästa säsong just nu.

I laget finns även förre Frölundastjärnan Martin Plüss.

Bern kom bara på femte plats i ligan den gångna säsongen. Det var första gången sedan 2005 man placerade sig utanför topptrion. Man gick ändå till final, där man föll hemma i en dramatisk sjunde finalmatch mot ZSC Lions.

Senast Bern blev schweiziska mästare var 2010.

Text: Robert Pettersson

Den här artikeln handlar om: