Sök
SHL

Welch byter HV mot Växjö

Ettårskontrakt klart

Noah Welch fortsätter spela elitseriehockey även nästa säsong. Idag blev han klar för spel i Växjö och därmed har klubben värvat klart på backsidan.
– Det är en mycket stabil back och den typen av back som passar in bra i det sätt som vi vill spela försvarsspel på, säger sportchefen Henrik Evertsson.

Noah Welch stannar i Elitserien. Han flyttar söderut och fortsätter karriären i Växjö.

– Det är en mycket stabil back och den typen av back som passar in bra i det sätt som vi vill spela försvarsspel på. Han kan användas på många platser och i flera syften. Vi ville också addera lite tuffhet till backbesättningen, säger sportchefen Henrik Evertsson i ett pressmeddelande.

Den 29-årige amerikanen gjorde sin första säsong utanför USA när han spelade för HV71 den gångna säsongen. Den defensivt starke backen sköt fyra mål och sex assist och var +11 på 51 matcher.

Sedan tidigare har han 75 NHL-matcher i bagaget.

Med den storvuxne backen i laget har Växjö värvat klart på backsidan. Sedan tidigare har man plockat in Niclas Lundgren från Västerås och Tim Heed från Malmö.

Henrik Evertsson är mycket nöjd med backbesättningen.

– Jag tycker att backsidan var bra ifjol också, men vi hade några fler som inte spelat i elitserien innan och vi hade en spänd förväntan över hur de skulle klara detta. Nu har vi Niclas (Lundgren) och viss mån Tim (Heed), men resterande vet vi håller i elitserien eftersom de spelat där innan. Vi har en solid backsida som har som huvudsyfte att försvara
.

Text: Robert Pettersson

Den här artikeln handlar om: