Sök
SHL

Lämnar Frölunda för Västerås

Backman stannar i allsvenskan

Han tillhörde Frölunda, men spelade merparten av sin hockey för Borås under den gångna säsongen. Nu blir det en fortsättning i allsvenskan för forwarden Victor Backman. I dag meddelade Västerås att man har kontrakterat 20-åringen över kommande säsong.
– Det är en spelintelligent forward med ett bra skott som vi vill se i en producerande roll i laget, säger Västerås sportchef Niklas Johansson i ett pressmeddelande.

Backman, som vann J20-SM-guld med Frölunda 2011, var poängkung i Borås med sina 26 poäng (10+16) på 44 allsvenska matcher. Han hade dessutom nio assist på tio matcher när Borås grejade nytt allsvenskt kontrakt via kvalseriespel.

I elitserien blev det två mål och tre poäng på åtta matcher med Frölunda.

Text: Uffe Bodin

Den här artikeln handlar om: