Sök
SHL

Rögle behåller norsk VM-back

Bonsaksen förlänger kontraktet

Han försökte ta en plats i Modo, men blev aldrig riktigt ordinarie under sina två säsonger i Örnsköldsvik. Efter flytten till Ängelholm och Rögle inför den gångna säsongen fick han större förtroende. Nu får Alexander Bonsaksen även följa Rögle till elitserien.

På tisdagen meddelade klubben att den har förlängt den norske VM-backens kontrakt med två säsonger.
– Jag är glad att vi kommit överens med ”Bonsa” om nya kontraktet. Han hade en uppåtgående kurva där han i första hand visade vår publik en enorm vilja och ett uppoffrande spel, säger sportchefen Pelle Svensson i en kommentar på Rögles webbsida.

Den defensivt starke backen spelade samtliga 52 matcher i den allsvenska grundserien och svarade för tolv poäng (4+8). Han spelade även samtliga kvalseriematcher, dock utan att komma med i poängprotokollet.

Just nu gör 25-åringen sitt fjärde VM för Norge. Bonsaksen har svarat för en assist på Norge inledande tre matcher.

Text: Uffe Bodin

Den här artikeln handlar om: