Sök
HockeyAllsvenskan

Han blir SSK:s anfallsess

Fleury tillbaka i allsvenskan

Det blev bara en säsong i elitserien för Damien Fleury. På fredagen blev det klart att den franske VM-forwarden spelar för Södertälje i allsvenskan kommande säsong.
– Hans främsta egenskap är ett starkt målskytte, något han inte minst visade säsongen 2010/2011 då han kom tvåa i målligan i Hockeyallsvenskan. Denna spetskompetens är något vi värdesätter högt då vi som bekant hade alldeles för dålig effektivitet föregående säsong, säger sportchefen Per Nygårds i ett pressmeddelande från SSK.

26-åringen värvades från Västerås till Luleå inför den gångna säsongen. Efter att bara ha gjort tre mål på 20 matcher lämnade han klubben och hamnade i Timrå där det blev nio mål och tolv poäng på 32 matcher.

Damien Fleury spelar för närvarande sitt tredje A-VM för Frankrike, men är poänglös efter de fyra första matcherna.

Text: Uffe Bodin

Den här artikeln handlar om: