Sök
SHL

Rekordmannen stannar i Skellefteå

Holloway klar för ny säsong

Bud Holloway har skrivit nytt kontrakt med Skellefteå och blir kvar i klubben en säsong till.
– Han har haft en jättebra säsong och det är roligt att han nu väljer att fortsätta sin utveckling här i Skellefteå AIK, säger sportchefen Lasse Johansson.

Ifjol tvingades Skellefteå släppa båda sina succéspelare Mikko Lehtonen och Joakim Lindström efter sina starka säsonger i klubben. I år ser man ut att få behålla sitt största fynd, Bud Holloway. Han har åtminstone skrivit på ett nytt kontrakt som binder honom till klubben i en säsong till.

– Det är såklart väldigt positivt. Bud är en bra kille, både på och utanför banan som passar väldigt bra in i vår organisation, så det känns jättebra att vi nu fått klart med en förlängning, säger sportchefen Lasse Johansson till klubbens hemsida.

Kanadensaren, som spenderade tre säsonger i Los Angeles Kings organisation men bara spelade farmarhockey innan han kom till Skellefteå, sköt 21 mål och 28 assist på 55 matcher i ligaspelet, vilket gav en femte plats i poängbörsen.

I slutspelet gjorde han tio mål och tretton assist på 19 matcher och satte nytt poängrekord i slutspelet.

Text: Robert Pettersson

Den här artikeln handlar om: