Sök
https://www.hockeysverige.se/img/no-image-placeholder.jpg
SHL

Collberg skriver A-lagskontrakt

Sebastian Collberg var med i A-lagstruppen större delen av den gångna säsongen. Men först nu har han skrivit sitt första A-lagskontrakt med klubben.

– Det känns jätteroligt att ha skrivit mitt första A-lagskontrakt. Det är ju något jag drömt om sedan jag var liten, säger han i ett pressmeddelande.

18-åringen, som vann JVM-guld med Juniorkronorna i början av januari, fanns med i 41 matcher i Elitserien under säsongen, men lyckades inte göra några poäng och snittade bara strax under sju minuters istid per match.

– ”Sebbe” är en väldigt stor talang, det har han visat både hos oss och i landslaget. Vi ser en stor potential i ”Sebbe” och ser det naturligt att han tillhör A-truppen och kan nu fortsätta sin utveckling där, säger tränaren Lill-Kenta Johansson.

Collberg må ha varit poänglös i Elitserien, men i juniorlandslagen var han allt annat än det under säsongen. Han sköt sju poäng på sex matcher i JVM för Juniorkronorna och avslutade sedan säsongen med nio poäng på sex matcher med Småkronorna i U18-VM.

Nästa månad spås han gå relativt tidigt i NHL-draften i Pittsburgh.

Text: Robert Pettersson

Den här artikeln handlar om: