Sök
NHL

”Säkerheten i tillvaron viktigast”

Jones förlänger med Colorado

David Jones var en av de högst ansedda forwardsen utan kontrakt inför sommarens transfercirkus i NHL. Med mindre än en månad kvar till att han skulle bli fri att gå var han vill har han dock förlängt sitt kontrakt med Colorado med ytterligare fyra år. Att Jones blir pappa till sommaren hade stor inverkan på beslutet.
– Att ha en säkerhet i tillvaron var det viktigaste för mig, säger Jones.

Han har allmänt ansetts som ett av de mest intressanta offensiva namnen inför 1 juli. Colorados pålitlige poängplockare David Jones satt på ett utgående kontrakt och hade möjligheten att gå var han vill när dörrarna till den öppna transfermarknaden slås upp det kommande månadsskiftet. Istället för att vänta på vilken klubb som erbjuder det mest lukrativa kontraktsförslaget 1 juli beslutade sig dock Jones idag att förlänga sitt kontrakt med Colorado. Det nya kontraktet är skrivet över fyra år och är värt 16 miljoner, alltså fyra miljoner dollar per säsong.
– Det känns skönt att ha det här klart tidigt under sommaren, säger 27-åringen till TSN.
– Det viktigaste för mig och min familj var att ha lite säkerhet i tillvaron och veta att vi kommer vara på ett och samma ställe.

Just tryggheten för familjen var extra viktigt med tanke på att Jones och hans fru väntar sitt första barn i september. Att då tidigt veta var man kommer befinna sig och var man ska bo var av betydligt större vikt än att kamma hem så mycket pengar som möjligt. Att Colorado dessutom har ett ungt lag på uppgång gjorde att Jones aldrig tvekade i sitt beslut att stanna i Denver.
– Vi har mycket positivt på gång här. Vi har tagit små steg framåt hela tiden och nu är det dags att vi tar oss till slutspel, säger Jones.
– Vi kan inte vara nöjda bara över att avancera några steg i tabellen för varje säsong. Vi måste satsa för att gå långt och alla känner att vi har spelarmaterialet för att klara av det.

”Går in i bästa tiden av sin karriär”
Kanadensaren har tagit stora steg framåt i utvecklingen de tre senaste åren. Efter att ha spelat collegehockey tills han var 22 år och bara spelat sporadiskt under sina första NHL-säsonger började de stora framstegen säsongen 2009-2010. I en säsong som förkortades av skador hann Jones med att producera 16 poäng (10+6) på 23 matcher. Han följde upp det med att svara för hela 27 mål under fjolårssäsongen innan han denna säsong noterades för 37 poäng (20+17) på 72 matcher.

Även om han tog ett litet steg tillbaka i produktionen denna säsong så har ändå Jones etablerat sig som en pålitlig målskytt och att få behålla honom i organisationen var centralt för Colorados klubbledning. Speciellt då man nu tror att Jones är redo att ta ytterligare ett steg framåt i utvecklingen de kommande säsongerna.
– Vi är oerhört glada över att ha skrivit kontrakt med honom då han nu går in i sina bästa år i karriären, säger Colorados GM Greg Sherman.

Utöver Jones så har Colorado under torsdagen också förlängt kontraktet med backen Matt Hunwick. Amerikanen har skrivit på för två år med en lönetaksträff på 1,6 miljoner dollar per säsong. Han producerade sex poäng (3+3) och var -3 på 33 matcher den gångna säsongen.

Text: Ola Winther

Den här artikeln handlar om: