Sök
SHL

Frölundaiten klar för Islanders

Sundström skrev på för tre år

Ännu en ung svensk spelare har skrivit på ett NHL-kontrakt. På måndagen meddelade New York Islanders att de tecknat ett treårskontrakt med Frölundas forward Johan Sundström.

New York Islanders fortsätter att kontraktera svenska talanger. Efter att ha haft Anders Nilsson och David Ullström i organisationen sedan tidigare har klubben nu på kort tid gjort klart med både John Persson och Johan Sundström.

19-årige Sundström draftades som 50:e spelare i andra rundan av Islanders förra sommaren. Sedan dess har han fått ännu en elitseriesäsong med Frölunda i trunken och dessutom varit med om att vinna JVM-guld med Juniorkronorna.

Den gänglige forwarden spelade 49 elitseriematcher den gångna säsongen och svarade för sex mål och elva poäng. I JVM, där han agerade assisterande lagkapten, blev det ett mål och fem poäng på Sveriges sex matcher fram till guldet.

Text: Uffe Bodin

Den här artikeln handlar om: